Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μου

Γεια σας! Σε αυτό το ιστολόγιο μπορείτε να δείτε τα projects και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουμε υλοποιήσει στα δημοτικά σχολεία που έχω υπηρετήσει μέχρι τώρα. Επίσης υπάρχουν ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία της τάξης σας σε διάφορα μαθήματα. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα το υλικό που παρέχεται και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περαιτέρω πληροφορίες.
Πολλές φωτογραφίες, στις οποίες είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπα των παιδιών, έχουν σκόπιμα παραμορφωθεί. Στις ελάχιστες φωτογραφίες όπου φαίνονται πρόσωπα παιδιών, έχει δοθεί η απαραίτητη γραπτή γονική συναίνεση.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Χωρίζω σε συλλαβές και γράμματα

   Όπως προτείνει και το τετράδιο εργασιών της Α΄τάξης, κάθε φορά που μαθαίνουμε ένα καινούριο γραμματάκι, υπάρχει στο αντίστοιχο μάθημα μία λέξη την οποία χωρίζουμε σε συλλαβές και γράμματα. Μπορούμε να φτιάξουμε κάρτες της λέξης, με μεγάλα ευδιάκριτα γράμματα και να τις μοιράσουμε στα παιδιά. Συλλαβίζουμε δυνατά τη λέξη και τα παιδιά χωρίζουν την κάρτα σε συλλαβές με το ψαλίδι τους. Στη συνέχεια χωρίζουν την κάθε συλλαβή και βρίσκουν από ποια γράμματα αποτελείται. Τέλος, ανακατεύουν όλα τα γράμματα που έχουν κόψει και ανασυνθέτουν τη λέξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου