Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μου

Γεια σας! Σε αυτό το ιστολόγιο μπορείτε να δείτε τα projects και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουμε υλοποιήσει στα δημοτικά σχολεία που έχω υπηρετήσει μέχρι τώρα. Επίσης υπάρχουν ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία της τάξης σας σε διάφορα μαθήματα. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα το υλικό που παρέχεται και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περαιτέρω πληροφορίες.
Πολλές φωτογραφίες, στις οποίες είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπα των παιδιών, έχουν σκόπιμα παραμορφωθεί. Στις ελάχιστες φωτογραφίες όπου φαίνονται πρόσωπα παιδιών, έχει δοθεί η απαραίτητη γραπτή γονική συναίνεση.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας

   Στις 6 Μαρτίου 2013, οι Γ΄, Δ΄, Ε΄και Στ΄τάξεις του 3/θεσίου Δ. Σ. Σταγείρων-Στρατονίκης υλοποίησαν σειρά δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα  κατά της Ενδοσχολικής Βίας.
   Τα παιδιά διάβασαν 2 κείμενα-εξομολογήσεις διάσημων προσώπων που είχαν πέσει θύματα ενδοσχολικής βίας. Μπορείτε να βρείτε τα κείμενα εδώ. Στη συνέχεια δημιούργησαν 1 αφίσα για το κάθε πρόσωπο, στην οποία το ζωγράφισαν και έγραψαν φράσεις που αντιπροσώπευαν τα συναισθήματά του. Οι μαθητές χωρίστηκαν σε 2 ομάδες. Τα αγόρια δημιούργησαν αφίσα για έναν ποδοσφαιρικό αστέρα και τα κορίτσια για μια δημοφιλή τραγουδίστρια.




    Στη συνέχεια διαβάσαμε κάποιες ιστορίες ενδοσχολικής βίας και ακολούθησε συζήτηση και προβληματισμός. Δείτε εδώ τα κείμενα με ερωτήσεις.
   Ακολούθως τα παιδιά χωρίστηκαν σε ολιγομελείς ομάδες. Τους δόθηκαν κάποια σενάρια εκφοβισμού. Τα δραματοποίησαν και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους τέτοιες πράξεις είναι άσχημες και πώς θα μπορούσαν αυτές οι καταστάσεις να είχαν εξελιχτεί θετικά ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε μορφή βίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου