Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μου

Γεια σας! Σε αυτό το ιστολόγιο μπορείτε να δείτε τα projects και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουμε υλοποιήσει στα δημοτικά σχολεία που έχω υπηρετήσει μέχρι τώρα. Επίσης υπάρχουν ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία της τάξης σας σε διάφορα μαθήματα. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα το υλικό που παρέχεται και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περαιτέρω πληροφορίες.
Πολλές φωτογραφίες, στις οποίες είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπα των παιδιών, έχουν σκόπιμα παραμορφωθεί. Στις ελάχιστες φωτογραφίες όπου φαίνονται πρόσωπα παιδιών, έχει δοθεί η απαραίτητη γραπτή γονική συναίνεση.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Η πινεζοβροχή

   Στο μάθημα "Η πινεζοβροχή" του Ανθολογίου Α΄-Β΄τάξεων μπορούμε να δείξουμε στα παιδιά το παρακάτω βιντεάκι και να τραγουδήσουμε το τραγούδι. Στη συνέχεια μπορούμε να χωρίσουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες, τα μπαλόνια και τις πινέζες. Διαλέγουμε 2 μουσικά κομμάτια, ένα απαλό και αργο για τα μπαλόνια και ένα έντονο και γρήγορο για τις πινέζες. Όταν θα παίζει το ήρεμο κομμάτι, τα μπαλόνια θα τριγυρνούν ανέμελα στη Μπαλονοχώρα. Όταν θα παίζει το γρήγορο, οι πινέζες θα αρχίσουν να κυνηγούν τα μπαλόνια για να τα σκάσουν. Οι ομάδες θα κρατούν φουσκωμένα μπαλόνια η μεν, πινέζες από χαρτόνι η δε. Από τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να εκτυπώσετε τις πινέζες, να τις κολλήσετε σε χοντρό χαρτόνι και να τις κόψετε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου