Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μου

Γεια σας! Σε αυτό το ιστολόγιο μπορείτε να δείτε τα projects και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουμε υλοποιήσει στα δημοτικά σχολεία που έχω υπηρετήσει μέχρι τώρα. Επίσης υπάρχουν ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία της τάξης σας σε διάφορα μαθήματα. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα το υλικό που παρέχεται και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περαιτέρω πληροφορίες.
Πολλές φωτογραφίες, στις οποίες είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπα των παιδιών, έχουν σκόπιμα παραμορφωθεί. Στις ελάχιστες φωτογραφίες όπου φαίνονται πρόσωπα παιδιών, έχει δοθεί η απαραίτητη γραπτή γονική συναίνεση.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ομοιοκαταληξίες

   Για να κατανοήσουν καλύτερα τα παιδιά την έννοια της ομοιοκαταληξίας, μπορούμε να κάνουμε το εξής. Γράφουμε το ποίημα σε χαρτί του μέτρου. Παραλείπουμε όμως κάποιες λέξεις, οι οποίες κάνουν ρίμα με κάποιες άλλες. Αυτές που παραλείψαμε, τις γράφουμε σε καρτέλες ξεχωριστά. Τα παιδιά διαβάζουν μερικές φορές το ποίημα με τις λειψές λέξεις. Στη συνέχεια, διαβάζουν τις καρτέλες με τις λέξεις που παραλείψαμε. Τέλος, τις τοποθετούν όπου νομίζουν ότι ταιριάζουν καλύτερα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου