Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μου

Γεια σας! Σε αυτό το ιστολόγιο μπορείτε να δείτε τα projects και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουμε υλοποιήσει στα δημοτικά σχολεία που έχω υπηρετήσει μέχρι τώρα. Επίσης υπάρχουν ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία της τάξης σας σε διάφορα μαθήματα. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα το υλικό που παρέχεται και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περαιτέρω πληροφορίες.
Πολλές φωτογραφίες, στις οποίες είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπα των παιδιών, έχουν σκόπιμα παραμορφωθεί. Στις ελάχιστες φωτογραφίες όπου φαίνονται πρόσωπα παιδιών, έχει δοθεί η απαραίτητη γραπτή γονική συναίνεση.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

6 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, υπέρ της Διαφορετικότητας

   Στις 6 Οκτωβρίου 2014 διοργανώθηκαν στο Δ.Σ. Παλαιοχωρίου εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ρατσισμού και Διαφορετικότητας. Οι Α΄και Β΄τάξεις, συμμετείχαν σε δραστηριότητες σχετικές με το θέμα του ρατσισμού και της διαφορετικότητας. Παρακολούθησαν την ταινία μικρού μήκους της εκπαιδευτικής τηλεόρασης "Στη ζυμαροχώρα" και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν συναφείς μουσικοκινητικές δράσεις.
   Μετά την προβολή της ταινίας χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ομάδες, τα ζυμαράκια και τα σοκολατάκια, και δραματοποιούμε την ιστορία. 
   Κατόπιν, έχουμε στη διάθεσή μας 3 μουσικά κομμάτια της επιλογής μας. Όταν ακούγεται το 1ο, πρέπει να έρθουν στο κέντρο τα "ζυμαράκια" και χορεύοντας να φτιάξουν ένα γλυκό μέχρι να σταματήσει η μουσική. Όταν ακούγεται το 2ο κομμάτι, πρέπει να κάνουν το ίδιο και τα "σοκολατάκια". Στο 3ο κομμάτι πρέπει "σοκολατάκια" και "ζυμαράκια", χορεύοντας σε ζευγαράκια ή τριάδες, να ενωθούν και να φτιάξουν διάφορα γλυκά. Στο τέλος κάθε ομαδούλα λέει ποιο είναι το γλυκό που έφτιαξε.


"Στη ζυμαροχώρα"






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου