Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μου

Γεια σας! Σε αυτό το ιστολόγιο μπορείτε να δείτε τα projects και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουμε υλοποιήσει στα δημοτικά σχολεία που έχω υπηρετήσει μέχρι τώρα. Επίσης υπάρχουν ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία της τάξης σας σε διάφορα μαθήματα. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα το υλικό που παρέχεται και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περαιτέρω πληροφορίες.
Πολλές φωτογραφίες, στις οποίες είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπα των παιδιών, έχουν σκόπιμα παραμορφωθεί. Στις ελάχιστες φωτογραφίες όπου φαίνονται πρόσωπα παιδιών, έχει δοθεί η απαραίτητη γραπτή γονική συναίνεση.

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ταυτότητα

   Στο μάθημα της Γλώσσας της Α΄τάξης "Ο θείος Παύλος", στο τετράδιο εργασιών, ζητείται από τα παιδιά να γράψουν τα στοιχεία ταυτότητάς τους. Την ώρα των Εικαστικών, μπορούν να κατασκευάσουν τη δική τους ταυτότητα. Τα παιδιά μπορούν βάλουν το δάχτυλό τους σε μπλε τέμπερα για να προσθέσουν το δακτυλικό τους αποτύπωμα. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το πρότυπο που χρησιμοποιήσαμε.




   Στη Γλώσσα της Β΄τάξης στο μάθημα "Ποιος είναι; Τι κάνει;" τα παιδιά έρχονται ξανά σε επαφή με την έννοια της ταυτότητας. Μπορείτε να δείξετε στα παιδιά ταυτότητες διαφόρων τύπων (αστυνομική, πάσο, κάρτα δανεισμού βιβλιοθήκης, κάρτα δωρητή οργάνων, διαβατήριο κλπ). Κάθε ομάδα παιδιών μπορεί να κρατήσει από μια ταυτότητα και αφού την παρατηρήσει, να πει στους συμμαθητές τους τι είδους ταυτότητα είναι και από πού το κατάλαβε. Αφήστε όλες τις ομάδες να περιεργαστούν όλες τις ταυτότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου