Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μου

Γεια σας! Σε αυτό το ιστολόγιο μπορείτε να δείτε τα projects και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουμε υλοποιήσει στα δημοτικά σχολεία που έχω υπηρετήσει μέχρι τώρα. Επίσης υπάρχουν ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία της τάξης σας σε διάφορα μαθήματα. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα το υλικό που παρέχεται και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περαιτέρω πληροφορίες.
Πολλές φωτογραφίες, στις οποίες είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπα των παιδιών, έχουν σκόπιμα παραμορφωθεί. Στις ελάχιστες φωτογραφίες όπου φαίνονται πρόσωπα παιδιών, έχει δοθεί η απαραίτητη γραπτή γονική συναίνεση.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Μια κάτοψη από λέξεις

   Πολλές φορές τα κείμενα στα μαθήματα της γλώσσας, της ιστορίας, των θρησκευτικών ή της γεωγραφίας, περιγράφονται εσωτερικοί ή εξωτερικοί χώροι. Ένας ενδιαφέρον τρόπος για να αποτυπώσουν καλύτερα  τα παιδιά στο μυαλό τους τον το χώρο που περιγράφεται, είναι να δημιουργήσουν μία κάτοψή του φτιαγμένη από λέξεις.
   Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εκτυπώσετε σε καρτέλες τις λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν το χώρο για τον οποίο μιλά το μάθημα και να τις μοιράσετε στους μαθητές σας. Στη συνέχεια, καθώς εσείς θα τους περιγράφετε το χώρο ή θα διαβάζετε το κείμενο, τα παιδιά θα πρέπει να τοποθετούν τις καρτέλες στην κατάλληλη θέση, στο πάτωμα. Προηγουμένως θα έχετε οριοθετήσει το κομμάτι στο οποίο θα αφήνουν τις κάρτες. Το αποτέλεσμα θα είναι μία κάτοψη από λέξεις.


   Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά την παράδοση του μαθήματος ή/και σαν άσκηση αξιολόγησης. Φυσικά, θα μπορούσε να αντικατασταθεί από μία δραστηριότητα αποτύπωσης της κάτοψης με ζωγραφική.
   Το παράδειγμα που ακολουθεί αφορά το μάθημα 11 της Ιστορίας της Ε΄τάξης. Το υλικό για τις καρτέλες με τις λέξεις-κλειδιά του συγκεκριμένου κεφαλαίου, μπορείτε να το βρείτε και να το εκτυπώσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο.



Powered by emaze

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου