Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μου

Γεια σας! Σε αυτό το ιστολόγιο μπορείτε να δείτε τα projects και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουμε υλοποιήσει στα δημοτικά σχολεία που έχω υπηρετήσει μέχρι τώρα. Επίσης υπάρχουν ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία της τάξης σας σε διάφορα μαθήματα. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα το υλικό που παρέχεται και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περαιτέρω πληροφορίες.
Πολλές φωτογραφίες, στις οποίες είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπα των παιδιών, έχουν σκόπιμα παραμορφωθεί. Στις ελάχιστες φωτογραφίες όπου φαίνονται πρόσωπα παιδιών, έχει δοθεί η απαραίτητη γραπτή γονική συναίνεση.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Δραστηριότητα για τα γεγονότα της Γέννησης του Χριστού

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ένα κουίζ ερωτήσεων για τα γεγονότα της Γέννησης του Χριστού. Το κουίζ έχει δημιουργηθεί με την εφαρμογή Kahoot. Για να απαντήσουν οι μαθητές σας στις ερωτήσεις, θα πρέπει να προβάλλετε τη σελίδα του παρακάτω συνδέσμου σε προτζέκτορα, όπου φαίνεται ο κωδικός του κουίζ. Οι μαθητές, σε άλλον υπολογιστή, θα πληκτρολογήσουν τον κωδικό αυτόν στη σελίδα https://kahoot.it/#/, δηλώνοντας ένα ψευδώνυμο. Στον προτζέκτορα θα βλέπουν τις ερωτήσεις και στη δική τους οθόνη θα δίνουν τις απαντήσεις. Μπορείτε να χωρίσετε τους μαθητές σας σε ομάδες, ανάλογα με το πόσους υπολογιστές διαθέτετε στην τάξη. Αν υπάρχει ασύρματο δίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και έξυπνες συσκευές. Μπορούν να παίξουν μέχρι και 10 ομάδες συγχρόνως. Παρακάτω θα βρείτε κι ένα βίντεο με οδηγίες χρήσης του εργαλείου Kahoot.

Μία ωραία παραλλαγή θα ήταν να αφήσετε τους μαθητές να δημιουργήσουν οι ίδιοι το κουίζ, θέτοντας τις ερωτήσεις, τις πιθανές απαντήσεις και προτείνοντας σχετικές βυζαντινές εικόνες που θα βρουν στο διαδίκτυο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου