Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μου

Γεια σας! Σε αυτό το ιστολόγιο μπορείτε να δείτε τα projects και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουμε υλοποιήσει στα δημοτικά σχολεία που έχω υπηρετήσει μέχρι τώρα. Επίσης υπάρχουν ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία της τάξης σας σε διάφορα μαθήματα. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα το υλικό που παρέχεται και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περαιτέρω πληροφορίες.
Πολλές φωτογραφίες, στις οποίες είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπα των παιδιών, έχουν σκόπιμα παραμορφωθεί. Στις ελάχιστες φωτογραφίες όπου φαίνονται πρόσωπα παιδιών, έχει δοθεί η απαραίτητη γραπτή γονική συναίνεση.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Το μάθημα της ημέρας σε τίτλους ...

Πολλά κεφάλαια, ειδικά σε μαθήματα της Ιστορίας, απαριθμούν σε λίστες διάφορα γεγονότα, πράξεις σημαντικών ανθρώπων, αποφάσεις, ιδιότητες κλπ. Για να διευκολύνετε τους μαθητές σας να κατανοήσουν και να θυμούνται το περιεχόμενο μιας τέτοιας λίστας, μπορείτε να γράψετε την κάθε πρότασή της όσο πιο επιγραμματικά μπορείτε σε κόλλα Α4 και να παρουσιάσετε το μάθημα με αυτό τον τρόπο στα παιδιά. Στη συνέχεια, δώστε σε κάθε μαθητή από μία πρόταση και ζητήστε τους να σας παρουσιάσουν αυτοί το μάθημα. Ακολούθως μπορούν να αναπαραστήσουν με ζωγραφική αυτό που είναι γραμμένο στο χαρτί Α4 που κρατούν.
Το παράδειγμα που ακολουθεί αφορά στο κεφάλαιο 13 του μαθήματος της ιστορίας της Ε' τάξης. Μπορείτε να βρείτε το υλικό των φωτογραφιών στον παρακάτω σύνδεσμο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου