Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μου

Γεια σας! Σε αυτό το ιστολόγιο μπορείτε να δείτε τα projects και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουμε υλοποιήσει στα δημοτικά σχολεία που έχω υπηρετήσει μέχρι τώρα. Επίσης υπάρχουν ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία της τάξης σας σε διάφορα μαθήματα. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα το υλικό που παρέχεται και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περαιτέρω πληροφορίες.
Πολλές φωτογραφίες, στις οποίες είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπα των παιδιών, έχουν σκόπιμα παραμορφωθεί. Στις ελάχιστες φωτογραφίες όπου φαίνονται πρόσωπα παιδιών, έχει δοθεί η απαραίτητη γραπτή γονική συναίνεση.

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Δραστηριότητα για την Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού

 Η παρακάτω δράση υλοποιήθηκε εν μέσω καραντίνας σε ένα από τα διαδικτυακά μαθήματα με τις τάξεις Ε' και Στ' του Δημοτικού Σχολείου Μεταγγιτσίου.

Σε πρώτη φάση συζητήθηκε τι είναι και τι δεν είναι εκφοβισμός με αφόρμηση την παρουσίαση που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας https://kmaked.pde.sch.gr/site/attachments/article/544/Yliko-bthmia.pdf . Ακολούθως οι μαθητές παρακολούθησαν την ταινία μικρού μήκους "Ίαν" https://www.youtube.com/watch?v=Hz_d-cikWmI&t=1s και μετά από συζήτηση προχωρήσαμε σε άσκηση δημιουργικής γραφής η οποία ζητούσε από τα παιδιά να γράψουν τι μήνυμα θα έγραφαν στον Ίαν. Ασκήσεις δημιουργικής γραφής για τη συγκεκριμένη ταινία θα βρείτε εδώ https://mygrafilm.blogspot.com/2020/05/ian-2018.html#more .


                                                                             

                                                            
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου