Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μου

Γεια σας! Σε αυτό το ιστολόγιο μπορείτε να δείτε τα projects και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουμε υλοποιήσει στα δημοτικά σχολεία που έχω υπηρετήσει μέχρι τώρα. Επίσης υπάρχουν ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία της τάξης σας σε διάφορα μαθήματα. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα το υλικό που παρέχεται και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περαιτέρω πληροφορίες.
Πολλές φωτογραφίες, στις οποίες είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπα των παιδιών, έχουν σκόπιμα παραμορφωθεί. Στις ελάχιστες φωτογραφίες όπου φαίνονται πρόσωπα παιδιών, έχει δοθεί η απαραίτητη γραπτή γονική συναίνεση.

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Επενδύω ηχητικά μια ταινία

 Η Β' τάξη του Δ.Σ. Μεταγγιτσίου, την ώρα της μουσικής ασχολήθηκε με την ηχητική επένδυση μιας βωβής ταινίας και συγκεκριμένα ενός αποσπάσματος από το έργο του Τσάρλι Τσάπλιν "Το χαμίνι". 

Αρχικά, τα παιδιά παρακολούθησαν το απόσπασμα χωρίς ήχο. Στη συνέχεια συζητήσαμε ποιους ήχους θα μπορούσαμε να αναπαράγουμε με αντικείμενα που έχουμε στην τάξη μας ή χρησιμοποιώντας το σώμα μας. Στη συνέχεια κάναμε αρκετές δοκιμές ώστε να ταιριάξουμε τους ήχους στα κατάλληλα σημεία της ταινίας και να μαγνητοσκοπήσουμε το τελικό αποτέλεσμα. Ακολούθως, επαναλάβαμε τη διαδικασία, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά χρησιμοποιήσαμε μουσικά οργανάκια.

Η ιδέα προήλθε από επιμόρφωση του συντονιστή εκπαιδευτικού έργου Δημήτριου Σιδηρόπουλου σε εκπαιδευτικούς των σχολείων της Σιθωνίας. Εισηγητής ήταν ο μουσικός Αθανάσιος Μπιλιλής, ο οποίος έδειξε την παραπάνω τεχνική που χρησιμοποιήσαμε στην τάξη (ηχητική-μουσική συνοδεία στο βωβό κινηματογράφο). 


Ηχητική επένδυση ταινίας με μουσικά οργανάκια



Ηχητική επένδυση ταινίας χρησιμοποιώντας αντικείμενα και μέρη του σώματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου