Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μου

Γεια σας! Σε αυτό το ιστολόγιο μπορείτε να δείτε τα projects και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουμε υλοποιήσει στα δημοτικά σχολεία που έχω υπηρετήσει μέχρι τώρα. Επίσης υπάρχουν ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία της τάξης σας σε διάφορα μαθήματα. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα το υλικό που παρέχεται και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περαιτέρω πληροφορίες.
Πολλές φωτογραφίες, στις οποίες είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπα των παιδιών, έχουν σκόπιμα παραμορφωθεί. Στις ελάχιστες φωτογραφίες όπου φαίνονται πρόσωπα παιδιών, έχει δοθεί η απαραίτητη γραπτή γονική συναίνεση.

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Δραστηριότητα για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

 Στις 2 Μαρτίου 2021 σε ένα από τα διαδικτυακά μαθήματα της καραντίνας, οι μαθητές των Ε΄και Στ' τάξεων του Δ.Σ. Μεταγγιτσίου ασχολήθηκαν με την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. 

Αρχικά παρακολούθησαν μία ιστορία ενός παιδιού με αυτισμό https://www.youtube.com/watch?v=rKqBUM9w6EY και μετά από σχολιασμό και συζήτηση είδαν μια παρουσίαση με τα χαρακτηριστικά του αυτισμού https://www.youtube.com/watch?v=ZZcTL2PRWI8&t=38s . Στη συνέχεια απάντησαν στις ερωτήσεις ενός κουίζ για τον αυτισμό. Μέσα από αυτή τη δράση οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν στην έννοια της αποδοχής ατόμων με ειδικές ικανότητες.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου