Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μου

Γεια σας! Σε αυτό το ιστολόγιο μπορείτε να δείτε τα projects και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουμε υλοποιήσει στα δημοτικά σχολεία που έχω υπηρετήσει μέχρι τώρα. Επίσης υπάρχουν ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία της τάξης σας σε διάφορα μαθήματα. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα το υλικό που παρέχεται και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περαιτέρω πληροφορίες.
Πολλές φωτογραφίες, στις οποίες είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπα των παιδιών, έχουν σκόπιμα παραμορφωθεί. Στις ελάχιστες φωτογραφίες όπου φαίνονται πρόσωπα παιδιών, έχει δοθεί η απαραίτητη γραπτή γονική συναίνεση.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Βιβλιοπαρουσίαση

    Στο βιβλίο της Γλώσσας της Β΄τάξης, τα παιδιά καλούνται να γράψουν μία βιβλιοπαρουσίαση. Επειδή πολύ πιθανόν οι μαθητές σας να μην είναι ακόμα εξοικειωμένοι με την ανάγνωση λογοτεχνίας, διαλέξτε γι' αυτούς ιστορίες μικρής έκτασης για να παρουσιάσουν. Η μικρή έκταση της ιστορίας βοηθά στο να διαχειριστείτε καλύτερα το διδακτικό χρόνο και να μπορέσετε να ολοκληρώσετε τη δραστηριότητα μέσα στην τάξη εντός χρονικού πλαισίου. 
   Χωρίστε τα παιδιά σε ομάδες των δύο ή και περισσότερων ατόμων εάν αυτό είναι πρακτικό για σας. Δώστε στην κάθε ομάδα να διαβάσει από μία μικρή ιστορία. Αφήστε τα παιδιά ελεύθερα να διαλέξουν μια γωνιά της τάξης που τους αρέσει για να διαβάσουν άνετα.



   Στη συνέχεια, τα παιδιά θα παρουσιάσουν προφορικά την ιστορία στους συμμαθητές τους. Παροτρύνετε τα παιδιά να κάνουν ερωτήσεις στους μαθητές που παρουσιάζουν.


  Κατόπιν, τα δύο μέλη της κάθε ομάδας θα συνεργαστούν για να γράψουν μία κοινή βιβλιοπαρουσίαση, στην οποία γίνονται και οι απαραίτητες διορθώσεις μέσα στην τάξη.




   Σαν άσκηση αξιολόγησης μπορείτε να ζητήσετε από τα παιδιά να (ξανά)διαβάσουν μέσα στο σαββατοκύριακο ένα βιβλίο που έχουν σπίτι και τους αρέσει. Τη Δευτέρα το φέρνουν στο σχολείο και το παρουσιάζουν προφορικά στην τάξη. Στο σπίτι γράφουν την αντίστοιχη βιβλιοπαρουσίαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου