Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μου

Γεια σας! Σε αυτό το ιστολόγιο μπορείτε να δείτε τα projects και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουμε υλοποιήσει στα δημοτικά σχολεία που έχω υπηρετήσει μέχρι τώρα. Επίσης υπάρχουν ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία της τάξης σας σε διάφορα μαθήματα. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα το υλικό που παρέχεται και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περαιτέρω πληροφορίες.
Πολλές φωτογραφίες, στις οποίες είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπα των παιδιών, έχουν σκόπιμα παραμορφωθεί. Στις ελάχιστες φωτογραφίες όπου φαίνονται πρόσωπα παιδιών, έχει δοθεί η απαραίτητη γραπτή γονική συναίνεση.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος

   Στην ενότητα της Γλώσσας της Β΄Δημοτικού "Αλληλογραφώ", οι μαθητές έρχονται σε γνωριμία με το ηλεκτρονικό μήνυμα. Μία ωραία ιδέα είναι να στείλουν τα παιδιά ως τάξη ένα email σε κάποιον και αυτός να τους απαντήσει. Αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν το θέμα του μηνύματος. Παρακάτω βλέπετε ένα παράδειγμα.

Αποστολή μηνύματος στο διευθυντή του σχολείου



Λήψη και ανάγνωση μηνύματος





   Σαν δραστηριότητα αξιολόγησης, μπορείτε να γράψετε οι ίδιοι ένα ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους μαθητές σας. Το εκτυπώνετε και το κολλάτε στο τετράδιο της αντιγραφής τους.  



   Τους ζητάτε να απαντήσουν σε αυτό ηλεκτρονικά. Σε περίπτωση που κάποιοι μαθητές δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο στο σπίτι τους, μπορούν να γράψουν το μήνυμα στο τετράδιό τους, τηρώντας πάντα τη δομή που πρέπει να έχει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα.
   Εκτυπώνετε τα ηλεκτρονικά μηνύματα και τα κολλάτε στα τετράδια των παιδιών. Πάνω στο τετράδιο γίνονται και τυχόν διορθώσεις.



   Από τον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε το φύλλο εργασίας της εικόνας και να το τροποποιήσετε όπως εσείς θέλετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου