Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μου

Γεια σας! Σε αυτό το ιστολόγιο μπορείτε να δείτε τα projects και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουμε υλοποιήσει στα δημοτικά σχολεία που έχω υπηρετήσει μέχρι τώρα. Επίσης υπάρχουν ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία της τάξης σας σε διάφορα μαθήματα. Χρησιμοποιήστε ελεύθερα το υλικό που παρέχεται και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για περαιτέρω πληροφορίες.
Πολλές φωτογραφίες, στις οποίες είναι ευδιάκριτα τα πρόσωπα των παιδιών, έχουν σκόπιμα παραμορφωθεί. Στις ελάχιστες φωτογραφίες όπου φαίνονται πρόσωπα παιδιών, έχει δοθεί η απαραίτητη γραπτή γονική συναίνεση.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Μικρές αγγελίες

   Στην 10η ενότητα Γλώσσας της Β΄Δημοτικού γίνεται εισαγωγή στην έννοια της μικρής αγγελίας. Υπάρχει άσκηση όπου ζητείται από τα παιδιά να γράψουν τη δική τους μικρή αγγελία. Θα ήταν μια καλή ιδέα να συλλέξετε μικρές αγγελίες διαφόρων ειδών τις οποίες θα επεξεργαστούν οι μαθητές, εντοπίζοντας τις πληροφορίες που δίνονται, το λόγο για τον οποίο γράφτηκαν καθώς και τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει αυτή να έχει. Στη συνέχεια, εμπνεόμενα από τις μικρές αγγελίες που διάβασαν, τα παιδιά μπορούν να γράψουν τη δική τους. 
   Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε μία συλλογή διαφόρων μικρών αγγελιών που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου